Suport als treballadors i les treballadores de Inovyn-Solvay

Els i les socialistes estem al costat dels treballadors i de les treballadores i lluitem pels seus drets, per això, durant el mes de setembre, els grups municipals socialistes del Baix Llobregat hem presentat mocions als nostres municipis en recolzament a la proposta de resolució presentada al Parlament i en suport als i les treballadores d’INOVYN-SOLVAY.

concentracioInnovy

A Gavà, a la sessió plenària del 24 de setembre, vam impulsar una declaració política expressant la nostra solidaritat amb els treballadors i les treballadores de l’empresa que van recolçar tots els grups polítics.

Els i les socialistes de Gavà sabem que l’actual reforma energètica perjudica greument tant a les empreses del sector de les renovables com a aquelles que són gran consumidores d’energia i veuen els seus costos de producció greument augmentats en comparació amb la mitja europeu. Per això, instem al Govern de l’Estat a fer una reforma energètica que fomenti les energies renovables i que de veritat suposi una reducció del cost energètic que faciliti l’impuls econòmic per a les empreses.

A la sessió plenària, Miquel Àngel Díaz, portaveu socialista, va declarar: “Hem d’aconseguir que aquest govern s’assegui a dialogar amb els sindicats, amb els treballadors, amb la pròpia empresa per buscar una solució. Gavà, si plega aquesta empresa, que esperem que amb la unitat de tots no és produeixi, es veuria molt afectada”. Raquel Sànchez, alcaldessa de Gavà, també es va pronunciar en aquest sentit: “Crec que és positiu que cadascun dels grups que formem part d’aquest consistori i cadascun, des de la seva responsabilitat, des de les seves representativitats, instem a que s’obri aquesta mesa de diàleg”, l’única manera de “revertir la situació i defensar els llocs de treballs directes i també el de moltes empreses auxiliars a les quals dóna feina Solvay”.

Volem que el Govern de l’Estat i la Generalitat es comprometin a protegir els actuals llocs de treball i les condicions laborals a la indústria en xarxa amb municipis i amb el territori, duent a terme noves polítiques econòmiques i d´ocupació que permetin evitar la pèrdua de llocs de treball i el tancament d’empreses.

Una altra política econòmica és possible i els i les socialistes continuarem lluitant per defensar els drets dels treballadors i de les treballadores i plantant cara contra les desigualtats.